Правителството на Великобритания ще даде възможност на пребиваващите на Острова чужденци

...
Правителството на Великобритания ще даде възможност на пребиваващите на Острова чужденци
Коментари Харесай

Великобритания увери, че повечето чужденци ще могат да останат и след Брекзит

Правителството на Великобритания ще даде опция на пребиваващите на Острова чужденци да получат нов тип имигрантски статут, който ще им разреши да останат легално в страната и след Брекзит.

Това излиза наяве от оповестен през днешния ден документ, направен от вътрешното министерство и министерството по овакантяване на Европейски Съюз.

Правителството изрази убеденост, че чака множеството молби на чужденци да бъдат задоволени.

В момента се създава система, която да улесни процеса по култивиране на молбите на мигрантите.

Очакванията са молби да подадат над 3 милиона поданици на страни от Европейски Съюз и техните фамилии. Властите твърдят, че на хората ще бъде даден задоволително дълъг период за кандидатстване след фактическото овакантяване на съюза, с цел да не бъдат принудени да изоставен страната в деня след Брекзит. Очаква се този интервал да е към двегодишен. През това време чужденците ще запазят сегашния си статут. Правителството дава обещание процесът да е оптимално улеснен, цената за кандидатстване да не надвишава тази за издаване на английски паспорт, а дребните технически проблеми да не стават причина за отвод. Вместо това те ще бъдат изглаждани с диалог между чиновниците и кандидатстващите. Гражданите, които към този момент са със статут на непрекъснато пребиваващи, ще могат елементарно да получат и новия тип статут против по-ниска такса.

Кандидатите, които към датата на кандидатстване няма да имат 5 години уседналост, ще получат краткотраен статут, стига да потвърдят, че са се заселили във Англия преди датата на Брекзит. След петата си година на Острова ще могат да аплайват за непрекъснат статут. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР